Somali’de İlk Uluslararası Balıkçılık Lisansı Bir Türk Gemisine Verildi

30 Mart 2026

OYAK ile Somali Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanlığı ortaklığında kurulan SOMTURK’ün desteğiyle Somali karasularındaki ilk uluslararası balıkçılık lisansı “Ergun Reis A” gemisi için düzenlendi.

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ile Somali Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanlığı arasında imzalanan “Stratejik İşbirliği ve Hizmet Anlaşması” kapsamında kurulan SOMTURK’ün desteğiyle ilk uluslararası balıkçılık lisansı Türk bandralı bir gemi için verildi.

Başkent Mogadişu’da yapılan törende, Somali Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanlığı tarafından Türk balıkçı gemisi “Ergun Reis A”, ilk uluslararası balıkçı gemisi olarak lisanslandı.

Törene, Türkiye’nin Somali Büyükelçisi Alper Aktaş’ın yanı sıra Somali Başbakan Yardımcısı Jibril Abdirashid Haji Abdi, Somali Savunma Bakanı Ahmed Moallim Fiqi, Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, Somali Tarım ve Sulama Bakanı Mohamed Abdi Hayir Maareeye, Somali Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Mohamed Farah Nuh, Somali Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanı Ahmed Hassan Aden, Somali Deniz Kuvvetleri Komutanı General Abdiwahab Abdullahi Omar ile SOMTURK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Turhan Ecevit katıldı.

SOMTURK, Somali Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanlığının yetki ve kontrolü altındaki Somali münhasır ekonomik bölgesinde uluslararası balıkçılığın lisanslandırılması sürecinde Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanlığına destek veriyor.

Medya Merkezi

Diğer Haberler

Tüm Haberler

Üyelerimize Uygun Koşullarda Konut Müjdesi

Ankara Etimesgut’ta yeni satın aldığımız toplam 464 bin metrekarelik arazi üzerinde üyelerimize özel yaklaşık 8 bin konutluk yeni bir yaşam alanı inşa etmeye hazırlanıyoruz.

Tümünü oku

19 Mart 2026

OYAK Yönetimi, Şehit Aileleriyle İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı ve OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, İstanbul ve Ankara’da düzenlenen iftar programlarında şehit yakınlarıyla buluştu.

Tümünü oku

13 Mart 2026

Millî Savunma Bakanı Güler, İftarda OYAK Üst Yönetimiyle Bir Araya Geldi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’daki Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Genel Müdürlük binasında düzenlenen iftar programında TSK Komuta Kademesi, OYAK Yönetim Kurulu üyeleri, OYAK şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

Tümünü oku

7 Mart 2026

OYAK’tan 65’inci Kuruluş Yıl Dönümünde Anıtkabir’e Ziyaret

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin emeklilik fonu olan OYAK’ın 65’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı, OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti.

Tümünü oku

1 Mart 2026